Kategoriarkiv: blogg

Man får passa på…

Man får verkligen passa på att bada när tillfälle ges och de varma vädret fortsätter. I fredags vart det en en tur upp till sjön igen och de var inte bara Iriz som badade utan även husse. Iriz vart väldigt förvånad när helt plötsligt husse var i vattnet och hon var på land.


Fler bilder från i fredags här.

Idag däremot vart det en kvälls tur upp till sjön för mer bad. Det var lika skönt även fast det blivit lite svalare ute.
Fler bilder från idag här.

Bad premiär

Så har Iriz haft bad premiär. Vädret har ju blivit härligt varmt och skönt. Så de vart lite varmt på vägen upp till sjön. Iriz  sprang ner mot vattnet den sista biten och kastade sig i vattnet.
Denna hunden älskar verkligen vatten och simning är ju dessutom bra för kroppen.


Fler bilder här.

En annorlunda helg i Smyge

Just denna helgen som gick blev lite annorlunda i Smyge. Men annorlunda på ett bra sätt. Vi hade bjudit  med oss mormor Ylva. Som snabbt fattade tyckte för denna underbara plats.
Vi hann med ganska mycket en promenad upp till kalkugnarna vid solnedgång, strand promenad, besök uppe i fyren, en god lunch i hamnen och ett besök på Agdas för att bara nämna några. Vi fick ju också besök av Hanna och lille Dexter.

Vi var alla nöjda med helgen men som alltid går tiden alldeles för fort när man är där.


 
Bilder torsdagfredaglördag & Dexter – söndag

Snön har nått Sveriges sydligaste plats

En promenad på stranden idag en sista gång, då det var vår sista dag här i Smyge för denna gången.

Inget vidare väder det snöade lite när vi gick ut och på vägen hem snöade det desto mer. Så vinter vädret kom hit också.
Det var riktigt skönt att sitta inne framför brasan inne när det fortsatte snö även på kvällen.


Fler bilder här.

Håll i hatten vad det blåser

Nu har det kommit minusgrader även till de sydligaste delarna av landet och de blåser så det står härligt till vid havet idag. Man fick kämpa sig fram och när man kom in där det var lä så kände man att kroppen var lätt framåtlutad.
Vid hamnen var delar av den täkt med ett lager is. Inte många vågade sig ut ur bilarna som stod på parkeringen vid Sveriges sydligaste udde.


Fler bilder här.

Skönt var det däremot att komma in och sätta sig i soffan tyckte Iriz det var efter promenaden.

Nyår

På nyårsafton fick Iriz  göra av med lite energi på stranden. Vilket hon verkligen tycker om att göra.

På kvällen fick Iriz snabbt en ny kompis när vi blev fler i huset. Iriz väljer sina kompisar väl. Men nu gick det fort och hon visste precis vem hon skulle sitta bredvid i soffan. Hon verkligen njöt när hon blev klappad.
Vi njöt alla av en god tre rätters middag på kvällen.

I Smygehamn kan man absolut inte tro det är nyårsafton fören vi börjar närma oss tolvslaget och man kan börja höra lite smällande. På själva tolvslaget är det kort och i förhållandevis lite smällande. Skönt och bra tycker jag och denna afton så regnade det dessutom på tolvslaget.
Iriz låg vid oss som var inne, mellan soffan och soffbordet under tolvslaget och tog det hela bra.
Fler bilder från nyårsafton här.

Bortsett från en liten promenad ner till hamnen (bilder här) så har ingen av oss gjort många knop idag. Inte Iriz heller. Precis som de brukar vara första dagen på året.

Sista dagarna på året

Den 28 december vart det en promenad bort till Beddinge igen nu tillsammans med mina föräldrar. En mycket lugn och behaglig tur inte mycket vågor på havet den dagen.
Bilder här.

Idag däremot vart det en promenad ner till fyren och en bit förbi. För att sedan  gå hem via hamnen. Blåsigt en del men de var skönt att komma ut.

 
Fler bilder här.